skip to Main Content

Mijn goede voornemen: stoppen met ‘Zitten is het nieuwe Roken’

Januari 2018: ik stop met die nare slogan ‘Zitten is het nieuwe roken’. En bied een alternatief, bedacht op een mooie zomerse dag – en dat heeft er alles mee te maken…

Ik stop, omdat deze slogan wetenschappelijk gezien niet klopt (lees hier de redenen). Ik stop, omdat de slogan suggereert dat stoppen met zitten een gezonde oplossing is; en dat is niet zo. Maar ik stop bovenal omdat ik ‘m demotiverend vind richting al die mensen die hun werk niet anders dan zittend kunnen doen: de vele chauffeurs in het personen- en goederenvervoer; de bestuurders van heftrucks, kranen en andere rijdende machines; piloten voor wie staand of fietsend vliegen ten koste zou gaan van onze veiligheid; en de vele mensen die door een beperking niet kunnen staan of lopen.

Samen stoppen is altijd gemakkelijker; dus, wie mag ik inspireren met een lezing over mijn alternatieve slogan?

Naast professioneel coach ben ik, Dianne Commissaris, gepromoveerd bewegingswetenschapper. En de trotse uitvinder van het ‘fietsend computeren’.

vlog

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

  
Back To Top
Zoeken