skip to Main Content

Mijn goede voornemen: stoppen met ‘Zitten is het nieuwe Roken’

Misschien ben jij dit nieuwe jaar ook begonnen met een goed voornemen. Om gezonder te leven, meer te bewegen of minder te zitten. Graag sluit ik me bij jouw voornemen aan met het mijne. En die is dat ik ga stoppen met het gebruik van een slogan. Een slogan die de afgelopen jaren te pas en te onpas is gebruikt om aan te geven dat langdurig zitten niet gezond is. Ik bied je een alternatief, bedacht op een mooie zomerse dag – en dat heeft er alles mee te maken…

Ik stop, omdat deze slogan wetenschappelijk gezien niet klopt (lees hier de redenen). Ik stop, omdat de slogan suggereert dat stoppen met zitten een gezonde oplossing is; en dat is niet zo. Maar ik stop bovenal omdat ik ‘m demotiverend vind richting al die mensen die hun werk niet anders dan zittend kunnen doen: de vele chauffeurs in het personen- en goederenvervoer; de bestuurders van heftrucks, kranen en andere rijdende machines; piloten voor wie staand of fietsend vliegen ten koste zou gaan van onze veiligheid; en de vele mensen die door een beperking niet kunnen staan of lopen.

Samen stoppen is altijd gemakkelijker; dus, wie volgt er in mijn goede voornemen?

Naast professioneel coach ben ik, Dianne Commissaris, gepromoveerd bewegingswetenschapper. En de trotse uitvinder van het ‘fietsend computeren’.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vult u dan hieronder uw e-mailadres in.

  
Back To Top
×Close search
Zoeken