skip to Main Content

BTR | Beter tot je recht

Dianne Commissaris

50% nerd – 100% mens

Ik ben bewegingswetenschapper én professioneel coach. Ik werk graag met wetenschappers, techneuten, IT-ers en andere ‘knappe koppen’. Heb oog voor kennis en hart voor mensen. Ben trots op een eigen uitvinding en ontroerd bij echt contact. Kortom: een heldere geest en een warm hart! Je mag ook zeggen: 50% nerd – 100% mens.

Kennis over de mens en zijn werk

‘Mens in arbeid’ is mijn vakgebied sinds ik in 1985 Ergotherapie ging studeren. In mijn stage miste ik theoretische verdieping, dus startte ik in 1989 een studie Bewegingswetenschappen. Een schot in de roos! Na mijn afstuderen had ik diverse functies: was promovendus en universitair docent Ergonomie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, post doc aan het Karolinska Institute in Stockholm en onderzoeker/projectleider Arbeidsbelasting bij TNO.

Zelf mensen begeleiden in hun werk

In 2010 bood TNO me de kans om weer mensen te gaan begeleiden als interne coach. Ik zeg ‘weer’, omdat mensen begeleiden mijn leven kleur gaf tot mijn 22e. Dat begon als 13-jarige bij het jeugdwerk in mijn geboortedorp in Brabant en later als vrijwilliger bij de Zonnebloem en in sport & spel met gehandicapte jongeren. Ik startte BTR coaching na mijn afstuderen als Certified Professional Coach in 2012. En na mijn vertrek bij TNO in 2014 zette ik mijn werk als kennisexpert verder via BTR consultancy.

BTR: Beter Tot je Recht komen

Met de combinatie van individuele coaching en kennisexpert voor bedrijven en netwerken kom ik optimaal tot mijn recht in mijn werk. Zowel mijn warme hart als mijn heldere geest mag ik inzetten voor klanten. En die klanten wens ik hetzelfde: dat ze Beter Tot hun Recht komen in hun werk. Dat is waar BTR voor staat en waar ík elke dag warm voor loop. Ik ben al met heel wat klantvragen aan de slag gegaan.

Geen quick fix of gouden bergen

Kwaliteit staat bij mij voorop. Ik volgde een post-HBO-opleiding tot professioneel coach en ben geaccrediteerd door de International Coaching Federation als PCC (125+ uren opleiding, 500+ betaalde uren voor klanten). Psychologische en levensvragen mag ik begeleiden na een voltooide 3-jarige post-HBO-opleiding bij Phoenix Opleidingen. Ik stimuleer dromen en toets ook of het reëel is wat je wil bereiken. Ik sta vol achter je terwijl jij ontdekt, valt, opstaat en daarmee groeit. Ik neem jouw proces niet van je over.

Interactieve spreker

Als docent en spreker breng ik 25 jaar ervaring mee in onderwijs ontwikkelen, les geven en presenteren op verschillende podia. Bij mij krijg je een wetenschappelijk verhaal dat lééft omdat het over mensen gaat.

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Ik werk bewust maximaal 30 uur in de week. Op die manier zorg ik goed voor mezelf, hou ik mijn energie en levenslust op peil en kan ik er volledig zijn voor mijn klanten in de uren die ik wel werk. Met man en hond woon ik op een prachtige plek in Brabant. En ben vaak buiten te vinden: in de tuin, op de fiets of wandelend in de nabijgelegen Loonse en Drunense Duinen. Familie en vrienden zijn belangrijk voor me en enkele van hun kinderen hebben een speciale plek in mijn leven.

Ooit was ik ‘100% nerd – 50% mens’. Ik weet hoeveel de omvorming tot ‘50% nerd – 100% mens’ me heeft gebracht. Ook weet ik wat het betekent om een tijdlang niet te kunnen werken door ziekte. En wat langdurige stress met je zelfbeeld en welzijn kan doen. En zelfs hoe het voelt om een vaste baan te verliezen. Door al deze ervaringen heb ik geleerd: Alles wat je aandacht geeft groeit. Mijn wens voor jou is dat ook jij de positieve en helpende zaken in je leven aandacht weet te geven.

Mijn maatschappelijke bijdrage

“Zorg goed voor elkaar, dan hoeft een mens er nooit alleen voor te staan”, leerde ik van mijn ouders. Hun goede voorbeeld wil ik navolgen via vrijwilligerswerk. Ik ben bestuurslid bij de lokale ondernemersvereniging en als coach bied ik elk jaar één gratis begeleidingstraject aan een scholier of student. Sinds mei 2022 ben ik ook vrijwilliger in de opvang van Oekraïense vluchtelingen in ons dorp.

Back To Top
Zoeken