skip to Main Content

BTR | Beter tot je recht

Dr. Dianne Commissaris

Een ‘heldere geest’ en een ‘warm hart’

Zoals veel van mijn klanten ben ik op een zeker moment bewust gaan stilstaan bij mijn loopbaan; “is dit wat ik de komende jaren wil blijven doen?”. Ik werkte met veel plezier als onderzoeker, docent en projectleider, aan de Vrije Universiteit en bij TNO Arbeid. Tot het zo rond 2009 begon te kriebelen.

Mijn werk vroeg vooral inzet van mijn ‘heldere geest’, terwijl mijn ‘warme hart’ minder tot haar recht kwam. Ik miste het directe gesprek met mensen en de mogelijkheid om bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ging collega’s begeleiden, had daar plezier en succes in en kreeg van TNO de ruimte om een opleiding tot professioneel coach te volgen. Eind 2012 rondde ik deze af en startte een eigen coachpraktijk. Omdat een baan in loondienst te weinig ruimte liet voor mijn praktijk, werd ik in april 2014 100% zelfstandig. Deze stap heeft me nieuwe energie gegeven en met veel plezier combineer ik nu professionele coaching met wetenschappelijk advies over Dynamisch Werken. Met hoeveel plezier ben jij eigenlijk nog aan het werk? Hoe vaak ga je ’s ochtends met zin (of tegenzin) de deur uit? En hoe kijk jij naar het vervolg van je loopbaan?

Carrièreswitch?

Mijn overstap lijkt een carrière switch, maar is het toch niet. Al sinds mijn tienerjaren begeleid ik mensen; eerst in het jeugdwerk in ons dorp, daarna als vrijwilliger bij de Zonnebloem en in sport & spel met gehandicapten, tot slot een opleiding Ergotherapie. Ik ben nu eigenlijk terug bij mijn eerste ‘liefde’. Het mooie is dat ik in de tussentijd (1989-2014) een tweede ‘liefde’ heb mogen ontdekken en uitbouwen: de wetenschap. En deze jaren als onderzoeker, universitair docent en projectleider binnen het vakgebied ‘mens en arbeid’ geven me een solide basis én een unieke aanpak in mijn werk als coach en trainer.

Ik heb een passie voor sport en bewegen (welke ik deel met mijn man), vind het heerlijk om in de tuin te werken (en te zitten met een goed boek) en wandel graag met onze hond Taco. Familie en vrienden zijn belangrijk voor me en enkele van hun kinderen hebben een speciale plek in mijn leven.

Mijn ambitie als coach is om mensen beter tot hun recht te laten komen in het werk

Zelf kom ik ook beter tot mijn recht nu ik mijn werk als wetenschappelijk adviseur combineer met coaching; mijn twee kanten zijn optimaal in balans! En hoe zit het met jouw balans? Kom jij volledig tot je recht in je werk? Weet jij waar je energie van krijgt en welke zaken in de organisatie cruciaal zijn voor je werkplezier? Met een Werkenergieanalyse kan ik je daar in één coachsessie antwoord op geven; je gaat naar huis met een inzichtelijk rapport en een concreet actieplan.

Certified Professional Coach

Mijn post-HBO opleiding tot Certified Professional Coach volgde ik bij de Associatie voor Coaching in Aarle-Rixtel. Deze opleiding duurde 20 maanden en is gecertificeerd door de International Coach Federation (ICF). Door deze beroepsvereniging ben ik geaccrediteerd als Associate Certified Coach. Ik volg de ethische regels van ICF en zij waarborgt tevens een zo objectief mogelijke afhandeling van klachten, via de Ethical Conduct Review Process (ECR). Mijn bijscholing en intervisie ontvang ik via ICF Nederland, bij Phoenix Opleidingen en door losse trainingen elders te volgen. Bij TNO maakte ik deel uit van de interne pool van professionele coaches.

Docent in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs

Ik ben ook geregistreerd als Docent in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit is gunstig voor mijn opdrachtgevers in het onderwijs, zij besparen 21% BTW als ze BTR inhuren voor trainingen en workshops.

Dianne Commissaris
Back To Top
×Close search
Zoeken