Certified Professional Coach Wetenschap en Techniek
 • Oefenen aan de hand van concrete opdrachten staat centraal.
  - Tim Bosch
  Dianne is een open persoonlijkheid bij wie mensen zich meteen op hun gemak voelen.
  - Herman van Dinther
  Dianne blijft het hogere doel in de gaten houden en gaat niet mee de inhoud in.
  - Nicole Papen-Botterhuis
  Door jouw scherpe en doortastende vragen weet ik nu heel goed hoe mijn ideale toekomstige baan eruit ziet.
  - Maartje Kunen
  Dianne is een energieke, warme en integere coach die snel een vertrouwensband creëert met haar gesprekspartner.
  - Monique
  Het proces was naast waardevol ook inspirerend en leuk.
  - Lottie Kuijt-Evers
  Mede dankzij Dianne heb ik mijn professioneel en persoonlijk profiel kunnen opstellen, dank daarvoor!
  - Carlijn van Houselt
  Je persoonlijke aanpak heeft mij echt geholpen om met een positief gevoel te beginnen aan een nieuwe uitdaging.
  - Maarten Wesselman
  Dianne is als coach authentiek en integer, ze is zorgvuldig en respectvol.
  - Anita van Vlerken
  Een goede combinatie van persoonlijke betrokkenheid en confronterend vermogen.
  - Friso van der Meulen

Over mij

Dr. Dianne Commissaris

Een ‘heldere geest’ en een ‘warm hart’

Zoals veel van mijn klanten ben ik op een gegeven moment bewust stil gaan staan bij mijn loopbaan; “is dit wat ik de komende jaren wil blijven doen?”. Ik werkte met veel plezier als onderzoeker, docent en projectleider; aan de Vrije Universiteit en bij TNO Arbeid. Tot het zo rond 2009 begon te kriebelen. Ik wilde niet alleen mijn ‘heldere geest’ inzetten in mijn werk, maar ook mijn ‘warme hart’. Ondanks fijne collega’s miste ik het directe gesprek met mensen en de mogelijkheid om bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ik ging collega’s coachen, puur op gevoel en levenservaring, had daar plezier en succes in en kreeg van TNO de ruimte om een opleiding tot professioneel coach te volgen. Eind 2012 rondde ik deze af en startte ik een eigen coachpraktijk. Omdat een baan in loondienst te weinig ruimte liet voor mijn praktijk, ben ik in april 2014 volledig als zelfstandig professional gaan werken. Deze stap heeft me nieuwe energie gegeven en met veel enthousiasme en plezier combineer ik nu professionele coaching met wetenschappelijk advies over Dynamisch Werken (klik hier voor mijn andere website).

Ik heb een passie voor sport en bewegen, vind het heerlijk om in de tuin te werken (en te zitten met een goed boek) en wandel graag met onze hond Taco. Familie en vrienden zijn belangrijk voor me en enkele van hun kinderen hebben een speciale plek in mijn leven.

Mijn ambitie als coach is om mensen beter tot hun recht te laten komen in het werk

Zelf kom ik ook beter tot mijn recht nu ik mijn werk als wetenschappelijk adviseur combineer met coaching; mijn twee kanten zijn optimaal in balans! En hoe zit het met jouw balans? Kom jij volledig tot je recht in je werk? Weet jij waar je energie van krijgt en welke zaken in de organisatie cruciaal zijn voor je werkplezier? Met een Werkenergieanalyse kan ik je daar in één coachsessie antwoord op geven; je gaat naar huis met een inzichtelijk rapport en een concreet actieplan.

 

Ik volgde mijn post-HBO opleiding tot Certified Professional Coach bij de Associatie voor Coaching in Aarle-Rixtel. Deze opleiding is gecertificeerd door de International Coach Federation (ICF) en duurde 20 maanden. Ik ben geaccrediteerd als Associate Certified Coach door ICF en volg de ethische regels voor coaching van deze organisatie. Mijn bijscholing en intervisie ontvang ik via de beroepsvereniging ICF Nederland en door losse trainingen elders te volgen. Bij TNO maakte ik deel uit van de interne pool van professionele coaches.

 

 

Ik ben ook geregistreerd als Docent in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit is gunstig voor mijn opdrachtgevers in het onderwijs, zij hoeven geen 21% BTW te betalen voor mijn trainingen en workshops.

 

 


Connect via LinkedIn

Wil je me meer weten over mijn achtergrond of mijn werk als wetenschappelijk adviseur, kijk dan op LinkedIn

Comments are closed.