skip to Main Content

BTR | Beter tot je recht

Een echt buitenmens

Ik ben een buitenmens en geniet van wijdse landschappen met verre uitzichten. Zowel de fjorden, watervallen en meren in Scandinavië als de vulkanische heuvels en kraters op de Canarische Eilanden vind ik prachtig. Maar ook mijn ‘eigen’ Loonse en Drunense Duinen zijn me dierbaar.

Wat verbinding doet met mensen

Als coach vind ik het belangrijk om verbinding te maken met mijn coachee. Dit betekent dat ik, naast oefeningen en opdrachten, ook mezelf inzet in de gesprekken; mijn gevoelens, mijn gedachten en soms ook mijn ervaringen. Een TED talk van de Amerikaanse psycholoog en onderzoeker Brené Brown geeft prachtig weer wat ‘verbinding’ doet met en tussen mensen.

Mijn maatje Taco Yukoson

Een inspiratiebron die op deze pagina niet mag ontbreken is onze Hollandse herder Taco. Hij zorgt er voor dat ik twee keer per dag ga wandelen in de natuur, weer of geen weer. En dat ik regelmatig voetbal, verstoppertje speel of door het hoge gras ren. Koffie drinken doen we samen, hij is dol op een lepeltje van mijn café Latte!

Wat mensen motiveert in hun werk

In mijn eigen werk laat ik me zoveel als mogelijk leiden door zaken die me motiveren en energie geven. Daniel Pink vertelt heel beeldend over drijfveren en motivatie.

Volgens Pink zijn er drie factoren cruciaal in ieders werk: 1) “autonomy” (de vrijheid om belangrijke aspecten van je werk zelf te regelen), 2) “mastery” (beter worden in activiteiten die je leuk vindt) en 3) “purpose” (een doel waar je achter staat of werk waarmee je een zinvolle bijdrage levert aan). Een vierde factor voeg ik er aan toe: “social context” (mensen met wie je graag samen werkt en als het eens nodig is ook persoonlijke zaken kunt delen).

Gedicht van Rilke

In tijden waarin het niet meezit, biedt een gedicht van Rilke (1875-1926) me altijd inspiratie. Mijn wens is dat het ook jou inspireert:

Men moet geduld hebben
met het onopgeloste in het hart
en proberen de vragen zelf lief te hebben,
als ontoegankelijke ruimtes,
als boeken, geschreven in volkomen
onbekende taal.
Wanneer men die vragen leeft,
leeft men misschien geleidelijk,
zonder het te merken,
op een ongewone dag
binnen in het antwoord.

Back To Top
Zoeken