skip to Main Content

De tweede helft van mijn loopbaan

Vijf jaar geleden (november 2012) studeerde ik af als Certified Professional Coach en startte ik BTR. Een mooi begin van de tweede helft van mijn loopbaan. Ben blij en dankbaar dat ik werk doe dat past bij wie ik ben, waar ik voor sta en wat ik in deze levensfase nodig heb en wil ontwikkelen. Precies wat ik mijn klanten ook gun! Terugkijkend kan ik zeggen dat twee van mijn verwachtingen volledig zijn uitgekomen en één alleen de eerste 2,5 jaar. Verder is er iets moois gebeurd dat ik totaal niet had voorzien.

Welke twee verwachtingen uitgekomen zijn?

Ten eerste dat ik het heel leuk zou vinden om iets nieuws op te zetten, om te pionieren en om zelfstandig keuzes te maken over inhoud, relaties, tarieven en doorgaan of stoppen op ingeslagen wegen. Als tweede dat ik hard zou moeten werken om een coachpraktijk op te bouwen, naast alle bestaande, en dat het met tijden frustrerend en zwaar zou zijn. Gelukkig was er ook steeds het plezier van eerstgenoemde verwachting.

Acquisitie was niet mijn favoriete bezigheid in loondienst, dus daar zag ik wel tegen op toen ik BTR startte (verwachting 3). Echter, na 2½ jaar kreeg ik door dat goede acquisitie wordt vooraf gegaan door netwerken en dat netwerken niets anders is dan nieuwe mensen leren kennen, naar hun verhalen luisteren en hen proberen te helpen. En na een aarzelende start ben ik dat erg leuk en waardevol gaan vinden. Met veel plezier participeer ik op dit moment in vijf netwerken.

En welk moois had ik totaal niet voorzien?

En dat brengt me op het mooie, onvoorziene van vijf jaar BTR; alle nieuwe mensen die ik in die tijd heb leren kennen. Mensen die hun werkzorgen of – wensen aan mij als coach hebben toevertrouwd. Inspirerende mensen waarmee ik ben gaan samenwerken. Fijne mensen die als collega en sociaal vangnet fungeren. Ondernemende mensen waar ik als starter veel van heb mogen leren. De kans dat jij, beste lezer, tot deze mensen behoort is heel groot, want 80% van mijn LinkedIn contacten dateert van de laatste vijf jaar. Dus … dankjewel aan JOU voor je steun, inspiratie, humor, vertrouwen en wijze lessen! En dankjewel aan de 20% oude connecties die ook de afgelopen vijf jaar van betekenis zijn gebleven in mijn werkende leven.

Ik kijk uit naar de volgende vijf jaar BTR coaching & consultancy!

nieuws

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

  
Back To Top
Zoeken