skip to Main Content
Telefoon 06 25 09 78 11

Mijn artikel in de top-5 van Vakblad Arbo 2018

Trots ben ik op de erkenning van Vakblad Arbo. Mijn artikel ‘De zonnige kant van zitten; zitten is niet het nieuwe roken’ werd eind december geselecteerd bij de beste vijf van 2018.

Dit artikel schreef ik omdat ik helemaal klaar was met de vergelijking tussen zitten en roken. In mijn ogen is het een nare vergelijking, een vergelijking die mensen met zittend werk stigmatiseert. Een vergelijking die suggereert dat we moeten ‘stoppen met zitten’. Een vergelijking die vaak misbruikt wordt door verkopers om spulletjes aan de man te brengen die het echte probleem van langdurig zitten helemaal niet oplossen.

Op zoek naar de bronnen van de vergelijking tussen zitten en roken stuitte ik op een foutieve interpretatie van een grafiek uit 2012. Gelukkig kwam ik ook nieuwe bronnen tegen, van gerenommeerde wetenschappers. Daarmee kon ik de vergelijking tussen zitten en roken ontkrachten. En ik kon een aantrekkelijke nieuwe vergelijking presenteren aan het werkveld. De selectie van mijn artikel bij de top-5 van 2018 geeft aan dat dit werkveld hiermee instemt. En zeg nou zelf, hij is toch veel mooier? Mijn slogan: “Zitten is als zonnen; doe het bewust en met mate!”

Ook de andere vier artikelen zijn gratis te downloaden op de website van Vakblad Arbo.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wilt u (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vult u dan hieronder uw e-mailadres in.

  
Back To Top
×Close search
Zoeken