skip to Main Content

Hoe een professional coach en een kennisexpert elkaar ontmoeten

Ruim zeven jaar werkte ik vanuit twee takken in mijn bedrijf. Ik hield die duidelijk gescheiden; had twee websites, twee netwerken en zelfs twee visitekaartjes. Sinds 1 oktober, precies 7½ jaar na de start van de kennistak van BTR, staan beide takken samen op deze website. Lees verder over de reden achter die strikte scheiding en wat me ertoe heeft gebracht om ze samen te voegen.

Bezorgdheid door mijn vooroordelen

De reden achter het strikte onderscheid was dat ik die twee vakgebieden in mezelf gescheiden hield. Bezorgd, dat ik als wetenschapper minder serieus genomen zou worden, als een klant zou horen dat ik ook mensen coachte. “Hè, coaching is toch geen wetenschap? Wat is daar eigenlijk van bewezen?” Bezorgd, dat ik als coach raar aangekeken zou worden op mijn achtergrond in de wetenschap. “Hoe kan een nerd nou gevoelig en empathisch genoeg zijn om met mensen te werken?” Kortom, een heleboel vooroordelen in mijn hoofd. De praktijk bleek ze gelukkig te ontkrachten.

Een klant wil gewoon goed geholpen worden

In de praktijk bleek het helemaal niet uit te maken onder welk ‘label’ of vanuit welke tak ik mijn werk uitvoerde. Een klant wil gewoon goed geholpen worden. Die heeft al die vooroordelen niet. Mijn persoon, mijn aanpak, mijn kennis en kunde; dát doet er toe voor mijn klanten en relaties. In de praktijk bleek het soms zelfs een voordeel dat ik twee vakgebieden beheers. Coachen vanuit een wetenschappelijke achtergrond maakt mijn aanpak effectiever. En kennis overdragen vanuit mensen en hun verhalen maakt dat die kennis veel beter blijft hangen.

Ik kom beter tot mijn recht als één persoon: 50% nerd en 100% mens

Zo zijn het dus mijn klanten en netwerkrelaties geweest die me hebben gestimuleerd om de interne eenheid op te zoeken. En om daarin authentiek te zijn. Simpelweg uitgedrukt in behoeftes, komt mijn slimme hoofd tot zijn recht als kennis-expert, mijn warme hart in het begeleiden van mensen, mijn ongedurige lijf in sporten en bewegen. En hoe gaaf is het, dat dit alles een plek heeft in mijn bedrijf BTR! ‘Beter Tot je Recht’ komen; dat is wat ík zeker doe en wat ik ook mijn klanten van harte wens.

Als kennis-expert ben ik thuis op twee gebieden: Duurzaam Presteren en Dynamisch Werken. Lees er meer over op de pagina over Gezond Werken. Ook nieuwsgierig naar wat ik als coach en trainer te bieden heb? Neem een kijkje op die pagina’s en bel me als je meer wil weten: 06 2509 7811

nieuws

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

  
Back To Top
Zoeken