skip to Main Content

Onderhoud voor wat er echt toe doet!

Onze auto geven we elk jaar zijn APK, heel gewoon. Maar wanneer check je, hoe vol je werkaccu nog is en waar je energielekken zitten? Of hoe groot jouw kans is dat je met ‘pech’ naast je baan ‘komt te staan’? Ontdek wat een werk-APK jou op kan leveren.

Wat zijn de voordelen van een werk-APK voor jou?

1. Hoe wil ik verder?

Een werk-APK kan handig zijn als je tijdelijke contract afloopt en je twijfelt of je in dezelfde richting verder wil. Het geeft je inzicht in de onderdelen van je oude baan die je wél (of niet) wil terugzien in je nieuwe baan. En vertelt je zo of het tijd is voor een carrièreswitch.

2. Plezier in mijn werk

Een werk-APK is zonder meer waardevol als je het plezier in je werk hebt verloren. De APK spoort je energielekken en stressbronnen op, zowel in je taken als in de organisatie. Het laat ook zien waar je energiebronnen liggen; die wijzen je de weg naar meer werkplezier.

3. Mijn eigen ontwikkeling

Een werk-APK kan je helpen om je ontwikkelgesprek voor te bereiden. De APK toont in een grafiek welke taken voor jou routine zijn geworden of zelfs zo weinig uitdagend dat er kans op bore-out is. Tijd voor meer uitdaging, dus! Daar kan je leidinggevende alleen maar blij van worden.

4. Een zinvolle tussenstop

Een werk-APK is een onmisbaar hulpmiddel voor 45-plussers die zich afvragen of ze tot hun pensioen in dezelfde baan of sector willen blijven werken. Want in deze levensfase is het cruciaal om stil te staan bij: je vitaliteit; je energielekken en stressbronnen in het werk en hoe die doorsijpelen naar je privéleven; of je nog voldoende betrokkenheid voelt bij de organisatie waar je werkt; en de vraag in hoeverre je werk tegemoet komt aan de zingeving die je zoekt in je leven.

En? Welke van de vier werk-APK’s spreekt jou aan?

Doe-het-zelf of doe het samen

Online zijn er talloze zelftesten beschikbaar: over drijfveren in het werk, over persoonlijkheidstypes en welke baan daar het beste bij past. Deze zijn meestal gratis. En bieden daarmee geen begeleiding of vertaling naar jouw persoonlijke situatie.

Je kunt ook kiezen voor een Werk-APK met begeleiding. Dan ben je verzekerd van een tool met een degelijke wetenschappelijke onderbouwing en van een professioneel begeleidingsgesprek over de uitkomsten. We doen het samen, zodat jij: overzicht over je knelpunten krijgt, inzicht in je ontwikkelpunten en uitzicht op een BTRe toekomst.

NB.

Met een pitch over dit onderwerp won ik in november 2021 de Pitch Prijs bij mijn zakelijke netwerk BNI Best Business Online.

vlog

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

  
Back To Top
Zoeken