skip to Main Content

Een inspirerende ontmoeting met Marc de Hond

Daags na de toespraak van premier Rutte over de nieuwe lockdown zoek ik naar houvast. Houvast voor de toekomst, lichtpuntjes die me vertellen wat nog wél kan. Houvast ook voor het verdriet en de teleurstelling die ik voel over wat ik moet gaan missen in mijn dagelijkse leven. Afgelopen winter ontmoette ik Marc de Hond. Sindsdien put ik inspiratie uit zijn kijk op het leven en op ingrijpende gebeurtenissen.

Dit interview met Marc de Hond las ik kort na zijn overlijden. Er zijn er vast meer verschenen in juni-juli 2020. Ook de documentaire over de laatste maanden van zijn leven is de moeite waard om te kijken. Neem er je tijd voor, zijn levenslessen zijn zo waardevol!

In mijn video noem ik de voordelen van positieve emoties. Ik schreef er eerder blogs over: ‘Positieve emoties en een langer leven‘ over hoe belangrijk het is om positieve emoties (bijvoorbeeld dankbaarheid) te voelen en uiten. En ‘Je hoeft geen ‘ratelband’ te zijn om positief in het leven te staan; het verhaal van de nonnen‘.

vlog

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

  
Back To Top
Zoeken