skip to Main Content

Zeven tips voor stressvolle tijden

Een ieder van ons heeft nog steeds te maken met de maatregelen van het Covid-19 virus. Hoe is dat voor jou? Hoeveel stress ervaar jij van het feit dat het virus nog niet weg is? Of van de sociale beperkingen die de maatregelen met zich meebrengen?

Ik zelf ervaar vooral stress van het laatste: vind het lastig om afstand te houden tot dierbaren; mis het samenkomen met mijn grote familie als geheel; en mis de netwerkbijeenkomsten waarop ik oude bekenden en nieuwe relaties ontmoet. Gelukkig ben ik me bewust van wat die stress met me doet. Dat voelt niet prettig, want ik negeer of onderdruk de stressreacties niet. Maar het stelt me wel in staat om aan ‘actief stressmanagement’ te doen. Er zijn zeven knoppen waar ik aan kan draaien. Knop ‘S’ en knop ‘A’ helpen mij. Welke kunnen jou helpen om je stressniveau te verminderen?

Om aan ‘actief stressmanagement’ te doen is er een handig model dat je kan helpen. De zeven knoppen staan er schematisch in weergegeven. Kijk er eens naar en bel me gerust (06 2509 7811) als je uitleg nodig hebt. Oh ja, dit keer heeft de video ondertiteling – even aanzetten in YouTube.

vlog

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

  
Back To Top
Zoeken