skip to Main Content
Foto Gemaakt Door Maurice Aarts

een intense en verrijkende uitbreiding van mijn begeleiding

Vanuit mijn coachingpraktijk ben ik me gaan verbreden in de hulpvragen die ik wil begeleiden. Bij het coachen ligt de focus op werk-gerelateerde vragen. Vanuit mijn 3-jarige bijscholing op post-HBO niveau kan ik nu ook cliënten met een psychologische vraag helpen. Mensen kunnen nu dus ook met levensvragen en vragen die meer met privé dan met werk te maken hebben, bij me terecht.

Ervaringen in de Ontmoetingskunde

Zo zou ik de studie noemen die ik op 24 mei afrondde bij Phoenix Opleidingen; een 3-jarige post-HBO opleiding ‘Professionele Communicatie’. Een hernieuwde ontmoeting met mezelf en mijn verleden (1e jaar); intense ontmoetingen met anderen (2e jaar); een verrijkende ontmoeting met mijn voorouders en hun geschiedenis (3e jaar). Een onvergetelijke tijd waar ik dankbaar op terugkijk.

Wat de studie me bracht

De studie is een prachtige verdieping op het coachvak, dat ik in 2011-2012 leerde bij de Associatie voor Coaching. Waar de focus lag op toekomstgericht begeleiden, een coachtraject vormgeven, een professionele houding ontwikkelen en krachtige vragen stellen. Met de huidige verdieping kan ik de niet-functionele denk-, gevoels- en gedragspatronen met een cliënt onderzoeken en, waar mogelijk, transformeren naar functionele. We werken dan ook met het verleden, gezin en familie waarin de cliënt opgroeide, met signalen uit het lichaam en met gevoelens en emoties. Meer psychologie dus.

De afgelopen jaren deelde ik wat ik leerde in mijn studie via blogs en vlogs:

  • Wat als er geen antwoord komt? (gedicht)
  • Levenslessen in leiderschap. (blog)
  • Loslaten, een kwestie van vastpakken. (blog)
  • Perfectionisme: niet de lat maar de context is de crux. (blog)
  • Vele wegen kent het leven. (gedicht)
  • De kracht van verbinding. (blog)
  • Zo ziet vastlopen in het werk eruit. (vlog)

 Met dank aan…

Dankbaar ben ik dat ik zoveel mocht leren van mijn lieve studiegenoten en met hen heb gedanst, gelachen, gehuild en gespeeld; de foto in de groep en het mooie boekje met Reisverhalen getuigen ervan. Dankbaar dat ik zulke fijne en inspirerende leermeesters had in Mariët van Cooten en Andries de Jong; via het Phoenix hangertje blijven ze dicht bij mijn hart.

Zeker ook dank aan mijn lief Maurice die de afgelopen 3 jaar voor me kookte na elke lange dag in Utrecht en me, op zijn manier, volgde op dit pad dat voor ons beide nieuw en spannend was.

Mijn toekomst

Mijn wens is om, dat wat ik nu leerde en doorleefde, door te geven. Zo blijven mijn leerthema’s levend en worden ze verbonden met die van anderen. Want verbinding is mijn ‘parel op de bodem van de put’. En wat dat betekent vertel ik je graag in een persoonlijke ontmoeting. Ontmoeting, de kern van deze intense en verrijkende studie!

blog

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je (elke 6-8 weken) een nieuwsbrief van BTR ontvangen, vul dan hieronder jouw e-mailadres in.

  
Back To Top
Zoeken